Udi Hindi Ne İçin ve Nasıl Kullanılır ?

Son derece güçlü bir mikrop atıcı özelliğe sahip olan Udi Hindi, üst solunum yolu hastalıkları için kullanılan şifalı bir bitkidir. Odunsu yapısıyla dikkatleri çeken Udi Hindi genellikle toz halinde getirilerek kullanılır. Peki Udi Hindinin faydaları nelerdir? ”

Genellikle Hindistan ve Malaya adalarında bulunan Udi Hindi ağacı aynı zamanda Asya ülkelerinin çoğunda da yer alıyor. Yaz ve kış yaprak dökmeyen udi hindi ağacının bir diğer adı ise “öd ağacı” olarak biliniyor. Tıp’ta  uzun yıllardır kullanılan Udi Hindi ülkemizde çok az bilinen alternatif tıpta ise sıklıkla kullanılan bir bitki olmuştur. Tüccarlar tarafından deniz yolu ile Arap ülkelerine getirilmiş burada “Kust-i Bahri” olarak adlandırılmış. Udi Hindi bitkisi çok güçlü bir mikrop öldürücü olduğundan uzmanlar koronavirüsü hafif atlatmak için bu bitkiden faydalanılmasını tavsiye eder.

Udi Hindi Nedir, Ne İşe Yarar

UDİ HİNDİ  NE İÇİN VE NASIL KULLANILIR ?

-Kullanım açısında daha kolay olması nedeni ile Udi Hindi bitkisi macun olarak satılmaktadır. Yumuşak bir yapısı olan Udi Bitkisi aynı karanfil gibi çiğnenerek ağız içerisinde ki kokuyu da azaltmaya yardımcı olur. Tüm bunların yanın da ağız içerisinde yer alan enfeksiyonlu hücreleri azaltır. Diş et hastalıklarının tedavisinde son derece etkilidir.

-Mikrop öldürücü özelliğinin yanı sıra bir ağrı kesici etkiye sahiptir. Sıklıkla yaşanan baş ağrısı için toz hali bala karıştırılarak tüketilebilir. Sinirleri güçlendiren bu karışım baş ağrısını giderir.

-Boğaz kuruluğu ya da bademciklerde sıklıkla görülen iltihaplanmaya karşı udi hindi tozu zeytinyağıyla beraber karıştırılıp tüketilebilir.

-Boğazdaki tahribatı azaltan bu karışım balgamla da biriken virüs ve bakterileri atar.

Bazı uzmanlar cilt hastalıklarında da udi hindi kullanımını şu şekilde tavsiye etmiş;

Toz hali bal ile karıştırılıp kullanıldığında gergin ve daha canlı bir görünüm sağlar.

UDİ HİNDİ TOZUNUN BİLİNEN FAYDALARI;

-Kan şekerini düşürür
-Kanserle savaşır
-Bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarıyla savaşır
-Enflamasyonu azaltır
-Antioksidan aktiviteye sahiptir
-Karaciğeri korur
-Adaptojenik aktivite içerir (vücudun stresle başa çıkmasına yardımcı olur)
-Ağrı ve ateşi azaltır ve iltihap önleyici etkileri vardır. ( kaynak )
-Ülseratif kolit semptomlarını iyileştirir (kaynak)
-Ayrıca solucan (nematod) enfeksiyonlarına karşı etkinliği vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir