Kabak Çekirdeği ile Zayıflayabilirsiniz..!

Kabak çekirdeği, lezzetli ve besin değerleri açısından oldukça zengin bir besindir. Araştırmalar, kan şekeri düzeylerini düşürmek, kalp sağlığını iyileştirmek ve hatta belirli kanser riskinizi azaltmak gibi bir dizi sağlık faydası sunduklarını göstermektedir.

Birçok insan kabak çekirdeğinin kilo vermenize yardımcı olup olamayacağını merak ediyor. Bu makalede, kabak çekirdeğinin zayıflamak için faydalı olup olmadığı ve bunları diyetinize dahil etmek için ipuçları incelenmektedir.

Kabak Çekirdeği Sağlıklı kilo kaybını destekleyebilir;

Kabak çekirdeği, lif, protein ve doymamış yağ asitleri gibi kilo kaybını desteklediği bilinen besinler açısından zengindir .

Düşük kalorili diyette 345 yetişkinde yapılan 6 aylık bir çalışmada, diyet kompozisyonunun kilo kaybı üzerindeki etkileri incelendi. Lif alımının, kaloriden veya diğer herhangi bir besleyiciden bağımsız olarak diyete bağlılığı ve kilo kaybını teşvik ettiği bulundu.

Yetişkinlerin genel sağlık ve kilo bakımını desteklemesi için minimum lif önerileri günde 19-38 gramdır.

Kabukları çıkarılmış bir 1/2 fincan (72 gram) kabak çekirdeği 5 gram lif sağlarken, kabukları ile servis edilen 1/2 fincan (23 gram) 1,5 gram lif içerir.

Proteinin kilo kaybında destekleyici bir rol oynadığı, iştahı artırmaya, aşırı yemeyi önlemeye ve dolgunluk duygularını desteklemeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Kabuğu olmayan 1/2 fincan (72 gram) kabak çekirdeği, 21 gram protein sağlar.


Diğer fındık ve çerezler gibi, kabak çekirdeği de enerji yoğundur, yani küçük bir porsiyon boyutunda önemli miktarda kalori ve yağ içerirler.

Örneğin, kabukları çıkarılmış 1/2 bardak (72 gram) kabak çekirdeği yaklaşık 415 kalori ve 35 gram yağ içerir.

Eğer kabukları bozulmamış olarak 1/2 su bardağı (23 gram) kabak çekirdeği yerseniz, yine de yaklaşık 130 kalori ve 11 gram yağ almış olursunuz.

ÖZET

Kabak çekirdeği, sağlıklı kilo kaybı bakımında destekleyici bir rol oynayabilen lif, protein ve doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Eklenen yağ, kalori ve sodyum alımınızı en aza indirmek için ham ve tuzsuz olanları seçin.


Sağlık Konusunda ki Diğer Makalelerimiz;

Aç Karnına Kahve İçmek Faydalı mı Zararlı mı?
Evde Dişlerinizi Doğal Olarak Beyazlatmanın 7 Basit Yolu
Hızlı Kilo Verme: Bilime Dayalı 3 Basit Yöntem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir