Avokado’da Kaç Kalori Var?

Son yılların en popüler besinlerinden bir tanesi olan Avokado meyvesi artık hemen hemen bütün evlerde yer alan çok sağlıklı bir meyvedir.

Avokado, avokado ağaçlarının armut biçimli meyvesidir. Taş adı verilen tek bir büyük tohum içerirler. Hass avokado, dünyadaki en ekili avokado olarak bilinmektedir. Avokadoların büyüklüğü değişir. Marketlerdeki avokadoların çoğu orta büyüklüktedir.

Önerilen porsiyon büyüklüğü orta büyüklükteki bir avokadonun beşte biri kadardır. İşte avokadodaki kalori ve yağ miktarına genel bir bakış.

İlgili İçerik; Avokado Meyve mi Sebze mi ?


Avokado’da Ne Kadar Yağ Ve Kalori Bulunur ?

1 porsiyon (1/5 avokado); 50 kalori, 4.5 gram toplam yağ
1/2 avokado (orta boy);  130 kalori, 12 gram toplam yağ
1 avokado (orta, bütün); 250 kalori, 23 gram toplam yağ


Avokado Yağı sağlıklı mı?

Avokado yağ oranı yüksektir. Ancak bazı tam yağlı süt ürünlerinde, kırmızı ette ve çoğu abur cuburda bulacağınız doymuş yağ değildir .

Avokado sadece eser miktarda doymuş yağ içerir. Avakadodaki yağın çoğu tekli doymamış yağ asitleridir (MUFA’lar). MUFA’ların toplam kolesterolünüzü ve “kötü” kolesterolünüzü ( LDL ) düşürdüğü ve “iyi” kolesterolünüzü ( HDL ) artırdığı düşünülmektedir .


Avokado Sağlık İçin Bazı Faydaları;

Avakado, kanserin önlenmesinde rol oynayabilir . Çalışmalar , avakadodaki fitokimyasalların prekanseröz ve kanserli hücre dizilerinin büyümesini önleyebileceğini ve hücre ölümüne neden olabileceğini göstermektedir.

Avokado iyi bir diyet lifi kaynağıdır . Bu kabızlığı önlemeye yardımcı olur . Bir porsiyon 2 gram lif içerir. Lifler ayrıca daha uzun süre tok tutmanıza yardımcı olur, bu da aşırı yemeyi önleyebilir.


Avokado’da Bulunan Vitamin ve Mineraller;

Kırmızı etler , kısmen doymuş yağ içeriğinden dolayı vücutta iltihabı artırabilir. Enflamasyon , kardiyovasküler hastalık için bir başka potansiyel risk faktörüdür. Avokado vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.

Avokado, kolesterol içermez, sodyum içermez ve şekeri düşüktür. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok vitamin ve mineral kaynağıdır:

A vitamini
K vitamini
C vitamini
E vitamini
Demir
potasyum
çinko
manganez
B vitaminleri (B-12 hariç)
kolin
beten
kalsiyum
magnezyum
fosfor
bakır
folat

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir